Descobreix que la pedra que feia servir per subjectar la porta és un meteorit valorat en més de 100.000 dòlars

La pedra que un nord-americà utilitzava des de 1988 com a límit per a la porta ha resultat ser un meteorit valorat en 100.000 dòlars (gairebé 90.000 euros).

L’home, originari de l’estat de Michigan i que ha preferit romandre en l’anonimat, sabia que la pedra provenia de l’espai però mai va arribar a imaginar el seu valor. La roca, de gairebé 40 quilos, la va trobar a la casa que va adquirir el 1998. L’anterior propietari, li va explicar que va caure durant una pluja d’estrelles esdevinguda en la dècada dels 30.

L’home es va assabentar que per aquest tipus de roques s’arriba a pagar molts diners i va portar la pedra a Mico Sirbescu, membre de la Facultat de Geologia en Ciències de la Terra i l’Atmosfera de la Universitat Central de Michigan, per a la seva taxació.

“Em vaig adonar de seguida que això era una cosa especial”, va assegurar l’experta, que ha assenyalat que és el sisè meteorit més gran trobat a Michigan. “És l’espècimen més valuós que he tingut en la meva vida, monetària i científicament”, va dir.

Ara, el Museu de Smithsonian s’està plantejant la seva adquisició.