Cinc coses que fas servir diàriament amb més gèrmens que el vàter

Diàriament estem en contacte amb nombroses coses amb més gèrmens que un vàter i no tenim en compte el que això suposa per a la nostra salut. Des tocar el teclat de la nostra oficina, agafar el telèfon o dormir plaent amb la nostra coixí, tasques a primera vista inofensives però que poden esdevenir un risc.

1 Gel
Segons un estudi realitzat al voltant dels restaurants de menjar ràpid als Estats Units, al voltant del 70% del gel que utilitzen té més bacteris que el mateix vàter.

Segons aquest estudi, el gel pot contenir altes quantitats d’Escherichia coli, un bacteri que es troba en els intestins i excrements dels mamífers. Mentrestant, els científics creuen que aquests resultats es deuen al fet que es netegen els banys dels locals però es descuida la de les màquines de gel. Tanmateix, això no implica un perill immediat per a la salut de les persones, encara que sí que pot ser un risc higiènic.

2 Banys públics
En aquest sentit, no ens sorprenem. El bany pot ser un refugi de bacteris si no es desinfecten correctament i se segueix un manteniment diari. La majoria dels netejadors de la llar eliminen aquests bacteris, de manera que la solució és tan senzilla com rentar-se bé les mans després d’anar a un servei públic. Per això, aquí uns consells a seguir cada vegada que vas al bany fora de casa: portar sempre paper higiènic, buscar sempre el que estigui més net, cobrir-abans de seure, o millor, no tocar-lo. A més també és important no deixar la cartera o la bossa a terra, rentar-se bé les mans i intentar no tocar la porta amb les mans. És bastant senzill, així que tampoc cal obsessionar massa.

3 L’escriptori de l’oficina

Encara que no t’ho puguis creure, la taula de la teva feina pot tenir fins a 400 vegades més bacteris que el teu vàter. Segons el doctor Charles Gerba, de la Universitat d’Arizona, “en terme de bacteris escriptori pot ser estar fins a 400 vegades més contaminat que un bany. I en establir un ordre de brutícia, en primer lloc hi ha el telèfon, en segon l’escriptori i en tercer el ratolí i ordinador “.Per això, si durant la jornada laboral estàs en constant contacte amb el teclat, el ratolí o el telèfon, no hauries de menjar sota cap concepte sense rentar-te les mans o mentre treballes. Si aquests bacteris entren en el teu organisme poden provocar malestar o malalties.

4 Telèfon mòbil
Els dispositius mòbils que tantes i tantes vegades fem servir cada dia poden tenir 10 vegades més bacteris que el seient del vàter, que es diu aviat. I per si fos poc, estem constantment posant la cara en contacte, de manera que podria dir-se que seria el mateix que netejar el vàter amb la mejilla.Afortunadamente la major part dels bacteris trobades en els dispositius són inofensives, i una de les més freqüents és la Micrococcus, que es troba a la pell. Així mateix, els telèfons amb teclat presenten bacteris en el teclat, mentre que els que no posseeixen teclats físics reparteixen els bacteris per tot el dispositiu.

5 Carta d’un restaurant

El cambrer t’ofereix la carta, l’agafes, la tornes, passa a la taula de davant … T’has plantejat alguna vegada per quantes mans passa una carta d’un restaurant? La veritat és que, com és un objecte que no se sol netejar, és probable que hi hagi 100 vegades més de bacteris en el menú d’un restaurant que al seient del vàter, de manera que el que has de fer és rentar-te les mans després de haver demanat i abans de menjar.