Editorial: Acolliu un pensionista mileurista!

Si algú es posa en la situació d’un padrí o padrina que viu sol, sense un habitatge en propietat, i pensa quants diners necessita per arribar a final de mes, tenint en compte l’encariment de la vida a Andorra: lloguer, calefacció, carro de la compra etc. de seguida donaria la raó al col·lectiu de la tercera edat que reclama una pensió de 1.200 mensuals. Difícil viure amb menys al país, si no t’ajuden els fills, els nets o els amics.

De tota manera, les notícies que ens arriben de la CASS van en sentit contrari. La guardiola de les pensions s’eixuga i calen mesures, com allargar l’edat de jubilació, per fer assegurar-ne la prevalença.
Des d’aquí jo proposo una altra mesura: harmonitzar les pensions. Retallar per dalt per garantir a tots els padrins i padrines una subsistència digna. I que entre el topall que reben alguns i el mileurisme dels altres no hi hagi les diferències exagerades que hi ha avui dia.

I si aquesta proposta no té quòrum entre els pensionistes més benestants, proposo una alternativa: que els avis que cobren per sobre dels 3.000 euros mensuals acullin a les seves cases els padrins i les padrines mileuristes.

L’editor, @quicualguacil