Cinca recrimina als que demanen els estudis d’impacte per l’acord d’associació que “no volen seure a la taula de negociació”

Govern, malgrat les crítiques i les reclamacions de part de l’oposició perquè s’aturin les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea, no frena i continua amb la voluntat ferma d’avançar en aquesta direcció. “Dir que no pots seure a la taula de negociació fins que no es tinguin tots els estudis d’impacte de totes les quatre llibertats, de tots els milers de directives i reglaments que desenvolupa la Unió Europea és com dir que no et vols seure a la taula”. Així de clar i contundent s’ha expressat el ministre portaveu, Jordi Cinca, quan se li ha demanat quina era la postura de l’executiu arran de les queixes expressades per tot l’arc parlamentari minoritari, alguns dels quals també demanen els estudis d’impacte previs. Davant d’aquestes reclamacions, el ministre ha recordat que quan es va negociar amb la UE “evidentment” que s’acompanya tot plegat amb arguments “teòrics i numèrics” es fa amb estudis, “no vam anar allà i vam dir que volíem la transitòria de 30 anys de tabac perquè som andorrans”, ha ironitzat.

El ministre s’ha mostrat convençut que “és perfectament possible” que a força de negociar i “persistir” es tinguin en comptes les especificitats del Principat, perquè “Europa vol parlar”. “Si abandones al principi, un cop llegides les regles estandarditzades, segur que no aconseguiràs res”, ha etzibat. Cinca ha reiterat que la millor via de futur és obrir-se als països del voltant i no aïllar-se i ha titllat la negociació de “carrera de fons”. Descartat per complert aturar les negociacions, el ministre portaveu ha posat com a objectiu a curt termini seguir negociant el paquet de la lliure circulació de persones i continuar fent pedagogia de les realitats andorranes a Brussel·les.

Font: ANA