Editorial: Clarobscurs en la gestió de la ministra Calvó

La ministra Calvó escriu avui un article al Diari que titula ‘El nostre futur energètic és més verd i més responsable’. No obvio l’error del temps verbal del titular, perquè el futur energètic, o serà, o ha de ser, més verd i responsable. I serà o ha de ser per complir amb les exigències del nostre entorn.

Ara que s’acaba la legislatura… per assentar la base legal d’un consum sostenible i de proximitat a més de la promoció i la cerca d’aliats a França en la lluita per aquesta causa comuna que ha de ser la lluita contra canvi climàtic, penso que Calvó és de les ministres que aproven l’actual mandat.

Ara bé, això no escampa alguns núvols tòxics de la seva gestió. Perquè a mi ningú m’ha fet entendre a aquestes alçades, que d’una banda es promogui llar a llar el reciclatge mentre de l’altra s’hagi de péixer el monstre de la Comella.

I que l’única solució de suposat calat per fer front a les emissions de CO2 a l’atmosfera sigui subvencionar els grans concessionaris del país perquè adquireixin cotxes elèctrics, a mi em sona a pedaç cutre, més que no pas a solució.

El dia que canviïn els anuncis pels fets. És a dir, que tinguem un transport públic àgil, efectiu, de qualitat i poc contaminant, que s’apliquin mesures contra els cotxes que més contaminen, que es promogui un altre tipus de transport privat -com el compartit- i que s’apliqui un pla de mobilitat que no transformi en centre del país en un formiguer, aleshores donarem la raó a la ministra, i veurem el futur i potser el present, més verd. Mentrestant, l’article d’avui ens sonarà a proclama preelectoral.

L’editor,
@quicualguacil