Editorial: ‘El Festival Internacional de Titelles del Pirineu’, conegut a tot el sud d’Europa

Ajudats per la quantitat de turistes espanyols que han aprofitat el Pont del 12 d’octubre per venir a visitar-nos i a col·lapsar les carreteres del país, els 8 espectacles de titelles programats pel comú encampadà per aquest cap de setmana han rebut 2.000 assistents. Això són, aproximadament, un 250 espectadors per sessió a Encamp i al Pas de la Casa. Una xifra encomiable tenint en compte que se n’ha fet poca difusió.
Aquests dies dono voltes al cap amb quina classe d’esdeveniment es podria haver potenciat al país, en aquests darrers anys en què la fórmula del Cirque du Soleil sembla estar esgotada.

Si la quantitat ingent de diners que costa el Cirque s’hagués invertit… en titelles, per exemple, podria ser Andorra, a aquestes alçades, després de 3 o 4 edicions del Festival de Titelles del Pirineu, un referent del sud d’Europa en aquest tipus d’espectacle entreteniment?

Potser a aquestes alçades ja s’haurien instal·lat al país artesans de les marionetes, productors teatrals, una escola de titelles… atrets pel Festival d’una setmana en què Andorra es bolcaria amb els espectacles de titelles. Nantes té el de música clàssica, Tàrrega la fira del teatre, i Andorra els titelles!

Seria un plaer passejar per les Valls i que a cada plaça, parc i borda hi hagués programat un espectacle d’aquest tipus. Vindria gent d’arreu, famílies amb fills, tots encantats de veure titelles envoltats de muntanyes i natura.

Però no, els meus pensaments s’esvaeixen com el fum, com els gairebé 3 milions que costa dur un espectacle, que s’esvaeix quan s’acaba el juliol.

L’editor,
@quicualguacil