Editorial divendres: Cada dia més pobres

Xifres de l’observatori per la Infància: les famílies amb menors que no poden comprar-los material s’han triplicat des del 2016.

Xifres d’Estadística: les prestacions per desocupació s’han incrementat un 11% durant el darrer any.

El percentatge d’increment salarial ha estat del 2,8% els darrers 7 anys. En el mateix període, l’IPC ha pujat més del doble, un 5,6%.

Són xifres que evidencien que som cada cop més pobres. Perquè puja el preu de la vida (lloguers, compra etc) més que no pas els salaris. Perdem poder adquisitiu, consumim menys i l’economia es desploma.

Un altre símptoma: la quota aprovada de treballadors extracomunitaris, 4.000, dobla la de l’any passat. Tot i els índex disparats que tenen d’atur, els nostres veïns espanyols i portuguesos ja no volen venir a treballar perquè no els surt l’equació: salaris d’Andorra / preu de la vida d’Andorra.

Senyores i senyors, tenim un problema greu. I posats a regalar adjectius, com fan els polítics sovint i la premsa que els fem d’altaveu, si l’acord d’associació amb la UE és imprescindible, revertir la tendència de la societat a l’empobriment és, simplement, vital. A veure si entre totes i tots comencem a parlar sobre allò que és prioritari.

L’editor,
@quicualguacil