Editorial: No surten (ni de conya) els números de la Fira

No ha saltat la sorpresa i el Comú d’Andorra la Vella ha anunciat que durant els dos dies i mig que ha durat la Fira han passat pel recinte entre 60.000 i 70.000 persones, que és el gruix de visites que ve anunciant la corporació durant els darrers anys.

Si durant les hores d’obertura del recinte la mitjana de persones entrades hagués estat de 20, la xifra total de visites de la Fira hauria estat de 26.400.

Jo vaig treballar a la Fira divendres tarda – vespre i diumenge matí – migdia i vaig fer un experiment, que, aviso, no té cap base empírica. Durant la meva estada al recinte em vaig posar a l’entrada principal, com si fos el porter, i vaig comptar quanta gent entrava durant un minut.
Divendres: a les 16h van entrar 5 persones. I a les 18.35h, moment d’alta afluència, es van rebre 20 visitants.

Diumenge: a les 12h van entrar 6 persones, i a les 14.19h, hora de dinar, van entrar 4.

És a dir, de les quatre vegades que vaig sortir només una, en un moment d’alta afluència, divendres a la tarda, la Fira va rebre 20 persones per minut.

D’acord que dissabte sol ser el dia de més visites. Però és que encara que durant tota l’obertura entressin 20 persones per minuts la xifra total no és ni la meitat de la xifra oficiosa.

Que cadascú tregui les conclusions pertinents.

L’any vinent demanaré la col·laboració ciutadana perquè em passin resultats d’entrades per minut. I així tindrem una base més sòlida que no pas l’experiment fet aquest cap de setmana.

La Fira és un súper esdeveniment per a la parròquia i per al país. No en tinc cap dubte. I mobilitza molta gent. Però em sembla injust que avui s’endugui tots els titulars de la premsa una xifra de dubtosa veracitat.

L’editor,
@quicualguacil