Educació rep quinze reclamacions sobre el transport escolar en l’inici del curs

Cinc queixes d’usuaris i deu notificacions d’incidències per part de diferents actors com conductors o les escoles. Aquesta és la xifra de reclamacions que el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ha registrat aquest inici de curs escolar. Així ho ha detallat el titular de la cartera, Eric Jover, posant en relleu que aquesta xifra és similar a la de l’any passat.

A preguntes del conseller liberal Ferran Costa, Jover ha puntualitzat que hi ha algunes d’aquestes queixes que són fonamentades i d’altres que no ho són i que són fruit, bàsicament “del desconeixement” de l’estructura del transport escolar. D’aquesta manera, Jover ha reiterat la complexitat de planificar aquest transport, que es dona en dues modalitat, segregat per a infants de maternal i primera ensenyança i en la modalitat Bus Lliure, que permet que els alumnes a partir de secundària facin servir el transport públic. Aquesta organització es complica, ha afegit, perquè cada vegada és més freqüent que es facin peticions fora de termini, quan la planificació ja està feta.

El ministre d’Educació ha detallat que el transport escolar dona servei a divuit centres escolars i compta amb 66 recorreguts i 280 parades. El volum d’usuaris supera els 1.800 i el cost per al Govern és de 2,8 milions, una quantitat a la qual cal afegir els 123.000 euros destinats a cobrir el servei d’acompanyament. Pel que fa al Bus Lliure, la xifra d’usuaris és de 2.566 de catorze centres escolars i el cost per a l’executiu de 2,3 milions.

Font: ANA