Aquest presentador de notícies no és real, és un holograma creat amb intel·ligència artificial

L’agència de notícies xinesa Xinhua han presentat els seus ‘AI Anchors’, presentadors que semblen de carn i ossos però que en realitat són hologrames creats amb intel·ligència artificial (AI), i que aniran substituint progressivament als periodistes de veritat.

El disseny dels ‘AI Anchors’ ha estat desenvolupat per uns enginyers de l’empresa tecnològica Sogou, utilitzant per a això una plataforma d’IA d’aprenentatge automàtic, que pren com a model les imatges dels presentadors reals per facilitar l’animació dels hologrames.

Els ‘AI Anchors’ poden passar 24 hores treballant de manera ininterrompuda, no tenen ètica i no pertanyen a cap sindicat, característiques molt del gust d’un país on la llibertat de premsa brilla per la seva absència.