Estar en el top 30 en la Copa del Món i en la d’Europa, el repte dels esquiadors d’alpí de la FAE

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha presentat aquest dimecres la temporada 2018-2019 de la secció d’esquí alpí, amb la mirada posada en la Copa del Món que es disputarà a Grandvalira el mes de març. Tal com ha explicat el director tècnic de la FAE, Carles Visa, els objectius per a aquesta temporada “no varien massa” dels de l’any passat i així, en la Copa del Món Joan Verdú i Mireia Gutiérrez es marquen com a fita estar en el top 30. Pel que fa als corredors de Copa d’Europa (entre els quals Marc Oliveras i Carmina Pallàs), l’objectiu és també estar en aquest top 30 però guanyar, sobretot, “regularitat”, segons Visa. Pel que fa a l’equip de formació, la fita és continuar treballant perquè puguin entrar en l’equip nacional, una qüestió que passa per estar per sota dels 40 punts FIS i tenir el batxillerat aprovat.

Sobre els dos esquiadors que competiran a la Copa del Món, Visa ha destacat que el repte que tenen és “complicat” i especialment per a Verdú, ja que sortirà més enrere que no pas Gutiérrez, que gràcies als resultats obtinguts aquest estiu a Ushuaia ho farà més endavant i, per tant, podrà tenir més oportunitats de fer un millor resultat. Verdú ha manifestat que per ell és molt important “ser més regular” i poder completar les diferents mànegues. De fet, el seu entrenador, Cyprien Richard, ha concretat que Verdú “pot competir amb els millors” i que el més important per a ell és tenir “calma amb els objectius” i sobretot “avançar en guanyar confiança”.

Els diferents corredors començaran ja aquesta mateixa setmana les competicions. De fet, la primera en debutar serà Gutiérrez, que competirà aquest dissabte a Levi. Verdú debutarà el 30 de novembre a Beaver Creek.

Pel que fa a la participació a la Copa del Món que es disputarà a Andorra, Visa ha destacat que l’estan “lluitant” però ha recordat que és “molt difícil”, ja que vol dir que els esquiadors hauran d’estar entre els 25 millors del món.

I a la Copa del Món també s’ha referit el director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorra, Joan R. Mas, que ha dit que aquestes finals seran “una cosa excepcional per a Andorra” ja que ja és una destinació de neu consolidada però esdeveniments com aquest situarà el país encara més internacionalment, tant com a destí d’hivern com des del punt de vista esportiu. Mas ha remarcat que el patrocini a la FAE és “un compromís clar amb el país i amb el futur de l’esport” de Crèdit Andorrà.

Font: ANA