Maridatge solidari de vins i cuina per promocionar els cellers andorrans

El comú de Sant Julià de Lòria i els cellers de la parròquia han organitzat un maridatge solidari de vins d’altura i cuina andorrana amb l’objectiu de donar a conèixer i promocionar els cellers de la parròquia i la gastronomia nacional i, a més, realitzar una acció solidària. L’entrada té un preu de 50 euros i la meitat dels ingressos es destinaran a Càritas parroquial de Sant Julià. L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim 22 de novembre a les 20.30 hores a l’envalat del Prat Nou i tindrà un aforament de 150 persones.

Tal com ha confirmat la consellera de Turisme, Meritxell Teruel, aquest maridatge consistirà en un sopar amb un menú degustació, preparat per xefs del país i acompanyat per un tast d’embotits, un altre de formatges i diferents postres locals. A més, Teruel ha informat que en edicions passades i per aquestes dates se celebrava la trobada de microproductors de vi que, en aquesta ocasió, passarà a celebrar-se en la primavera del 2019. Tot i això, i després que la conselleria hagi parlat amb els cellers, han decidit celebrar aquest maridatge per a promocionar-los i “no perdre el fil”.

La presentació de l’acte també ha comptat amb la participació del representant dels cellers, Carles Verdaguer, que ha confirmat l’assistència de dues enòlogues que seran les encarregades de fer les introduccions dels vins i explicar als assistents la fitxa tècnica de cada un d’ells. D’altra banda, la xef Clàudia Cornella ha manifestat la satisfacció que suposa per als cuiners poder treballar amb vins originaris del país i que maridaran amb cuina de primavera i tardor.

Per últim, el representant de Càritas Sant Julià, Miquel Módico, ha agraït que la meitat dels ingressos vagin destinats a l’associació, ja que el flux total de beneficis d’enguany se situa actualment sobre un 10% menys respecte al 2017.

Font: ANA