Editorial: Jugar-se 8 milions de clients potencials

Els resultats dels estudis difosos aquest dilluns pel ministre d’Educació i Ensenyament Superior revelen la plena ocupació dels alumnes que cursen els seus estudis a centres educatius andorrans, i de retruc, mostren l’encert de la comunitat en oferir oportunitats de formació orientades a les mancances del mercat laboral.
Més del 90% dels alumnes estan treballant. La majoria amb contractes indefinits. I els que no treballen, tampoc no busquen feina.

Amb aquests percentatges de plena ocupació sobta que un país que es dedica al turisme no disposi d’uns estudis d’FP orientats a les greus mancances de professionalitat que pateix el sector d’hostaleria i comerç al país.

D’acord que molts propietaris de restaurants i de botigues prefereixen pagar misèries per tenir més marge de benefici. Però també em consta que molts d’altres fa temps que reclamen una formació en hostaleria que dignifiqui un servei que cada any es juga 8 milions de clients potencials.

@quicualguacil