El comú d’Escaldes ja ha implementat dues de les cinc propostes del Consell d’infants

El comú d’Escaldes-Engordany ha acollit aquest dimecres la sessió constitutiva del Consell d’infants del curs escolar 2018-2019 amb l’objectiu de nomenar els nous consellers i conselleres i repassar l’estat actual de les propostes fetes pels infants el 2017. Tal com ha confirmat la consellera de Joventut, Laura Lavado, de les cinc propostes aprovades l’any passat, ja n’hi ha tres que s’estan tramitant. Una de les que ja es troba finalitzada és la renovació dels parcs infantils de la parròquia aquest estiu, on es van col·locar terres de goma i noves infraestructures destinades als més petits. Lavado ha ressaltat que el cost total de l’obra ha estat d’uns 150.000 euros.

D’altra banda, la representant de Joventut ha informat del canvi de reixes del Parc del Roure i ha animat els consellers a alertar al comú “si es troben alguna altra que estigui malmesa”.

Altres de les propostes dels infants encara es troben en fase de tramitació. Pel que fa a la instal·lació de més pipicans i parcs per a gossos, Lavado ha manifestat que “estem buscant un terreny però encara està pendent de tancar-se”. Els consellers també van proposar canvis en la rua de Carnaval, demanant que aquesta finalitzi a la plaça dels Coprínceps i gaudir d’animació per cloure l’esdeveniment. En aquest sentit, la consellera ha reiterat el compromís del comú per “tirar-ho endavant”. Per últim, des del Consell anterior es va demanar més exposicions i taller per infants i, tot i que el departament de Cultura ja està treballant en aquest aspecte, s’ha confirmat la posada en marxa d’una exposició per als més petits a curt termini.

Aquest Consell s’emmarca en el projecte ‘Ciutats Amigues de la Infància’ impulsada per Unicef. La cònsol major de la parròquia, Trini Marín, ha informat que el proper Consell se celebrarà després de Nadal tot i que no hi ha una data fixada.

Font: ANA