Sentit únic si es reordena l’estacionament a Príncep Benlloch

Comerciants, empresaris i hotelers de la zona de Príncep Benlloch consultats per l’ARA veuen amb bons ulls el sentit únic si s’habilitessin espais més àgils per a la càrrega i descàrrega i per a l’estacionament limitat a 30 minuts. Lamenten que amb doble sentit o amb un únic sentit l’afluència de clients és sempre baixa perquè aparcar a l’avinguda o les proximitats és molt difícil. I afegeixen que cada cop hi ha més guals i que els pocs espais lliures que queden solen estar ocupats per cotxes estacionats durant dies ocupant una mateixa plaça.

Si bé el comú està treballant en solucions per incrementar el número de places d’aparcament al barri –un possible nou pàrquing, entre altres opcions–, els comerciants valoren positivament que el projecte de millora i embelliment comportés l’eixamplament de voreres per atraure més vianants i alhora s’habilitessin àrees per a la càrrega i descàrrega, tant per als vehicles de transport de mercaderies com per a particulars que vulguin fer compres o gestions en establiments de la zona.

Precisament fa uns mesos el comú va habilitar un seguit de places d’estacionament limitat a 30 minuts a la part baixa de Ciutat de Valls, prop del Puial. Els comerciants de la zona destaquen que es tracta d’una bona iniciativa que ha donat més facilitat a què moltes persones vagin al barri a fer alguna compra o gestió.

Una altra de les consideracions que han posat de manifest els comerciants és l’excés de velocitat d’alguns vehicles. En aquest sentit, independentment de si es fa el sentit únic o no, estarien a favor de limitar la velocitat en el tram comprès entre la Baixada del Molí i fins al centre de la capital.</p>

Font: ANA