Detinguts a la frontera quatre passatgers d’autobús de línia regular per possessió de drogues

La policia ha detingut quatre persones a la frontera del riu Runer que volien entrar al país en possessió de diferents substàncies estupefaents com a passatgers d’un autobús de línia regular, per un delicte contra la salut pública. Així, un home no resident de 27 anys ha estat detingut per introducció de 142 grams d’haixix, gràcies a l’ajuda del gos ensinistrat de la policia, que va marcar amb insistència la motxilla i el seu propietari. A més, una dona i un home no residents de 24 i 27 anys van ser detinguts per possessió de dues pastilles d’amfetamina i 4,4 grams d’haxix. Per últim, un home no resident de 39 anys per possessió de 0,6 grams d’èxtasi.

En total, el Cos de Policia ha procedit a la detenció de 17 persones durant aquesta darrera setmana (del 19 al 25 de novembre). Les detencions s’han dut a terme pels presumptes delictes contra la salut pública (5), contra la seguretat del trànsit (9) i altres delictes (3).

Pel que fa als delictes contra la seguretat del trànsit, cal destacar la detenció d’un home no resident de 61 anys, amb una taxa de 2,12 g/l, per un presumpte delicte de resistència i desobediència greu a funcionaris de policia en l’exercici de llurs funcions i danys. Els agents van ser requerits en un aparcament públic d’Escaldes-Engordany, ja que l’home es trobava molt alterat i volia sortir amb el seu vehicle forçant la barrera d’accés.

En l’apartat d’altres delictes, la policia ha detingut a Andorra la Vella un home resident de 26 anys, com a presumpte autor d’un delicte de resistència i desobediència greu a funcionaris de policia en l’exercici de llurs funcions. Els agents van ser requerits en un centre comercial d’Escaldes-Engordany, ja que l’home havia sostret dos paquets de tabac. En el moment d’intervenir, l’home va tenir un comportament despectiu envers els treballadors de l’establiment, així com amb els agents. En ser traslladat a les dependències policials per efectuar les diligències pertinents, el detingut es va escapar i va ser perseguit pels agents, sent finalment controlat i detingut.

Per últim, el cos d’ordre ha detingut al Pas de la Casa un home no resident de 35 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat i la seguretat col·lectiva. Els agents van ser requerits en un establiment comercial d’aquesta població perquè l’home n’havia furtat tabac. En ser interceptat pels empleats, l’autor dels fets els va amenaçar amb una navalla i es va escapar, tot i que finalment va ser controlat i detingut.

Font: ANA