Editorial: El desqualificòmetre dels polítics andorrans

Com bé sap l’oient habitual d’aquest espai, des de fa dues o tres setmanes elaboro i actualitzo diàriament el desqualificòmetre. En pro d’una campanya amb aportacions constructives per al país, apunto les declaracions a la premsa dels nostres polítics per evidenciar quin d’ells abusa de les desqualificacions o de les polítiques de la por.

Després del cúmul de retrets de la setmana passada al Consell General, he advertit un sorprenent canvi de tendència.

Si ahir el presidenciable liberal, Jordi Gallardo, omplia la pàgina del seu article al Bon Dia sobre les bondats del liberalisme i la projecció de l’Aliança de Partits Liberals i Demòcrates Europeus. Avui ha estat el torn del més que possible candidat dels Progressistes, Jaume Bartumeu, que omple la seva pàgina del mateix gratuït, amb una reflexió sobre la bomba de rellotgeria que suposa el canvi climàtic per a les muntanyes pirinenques.

I quan un servidor ja començava a treure pit per la capacitat d’influència d’aquest espai radiofònic, el conseller liberal Ferran Costa m’ha tornat a posar els peus al terra amb el seu atac discrecional, avui al Periòdic, contra DA.

Des d’aquest micròfon seguirem batallant per una campanya constructiva. I perquè casos com el de la tramitació d’urgència de les 13 lleis abans no acabi la legislatura, se solucionin amb consens per al bé del país, i no per complir amb interessos partidistes/electoralistes.

A tot això, el desqualificòmetre l’encapçala liberals, amb 7 desqualificacions als seus oponents polítics, seguit del PS i SDP amb 5 i el partit del Govern, DA, amb 4. El darrer lloc és per al Copríncep episcopal i el Bisbat amb 3 declaracions de la por.

L’editori,
@quicualguacil