Un hospital parisenc que oferia diners a canvi de femta cancel·la la iniciativa a causa de la seva desmesurat èxit

Un hospital de París (França) que oferia 50 euros a canvi d’excrements fecals per realitzar un estudi mèdic, es va veure obligat a cancel·lar la iniciativa a causa del allau de mostres enviades. “Hem cancel·lat la crida a donants i paralitzat l’estudi ja que era impossible de gestionar”, va explicar el professor Harry Sokol, gastroenteròleg de l’hospital Sant-Antoine de París.

Tant el número de telèfon com el correu electrònic habilitats per a la campanya es van saturar a les poques hores d’iniciar la recerca de mostres i molts ciutadans es van desplaçar fins al centre mèdic amb la seva pròpia femta per dipositar in situ.

L’hospital havia anunciat la campanya mitjançant cartells col·locats en el centre mèdic, però algú va fotografiar l’anunci i va pujar la imatge a les xarxes socials disparant l’eufòria entre els ciutadans, tal com informen diferents mitjans locals.

Per la seva banda, Sokol va explicar que el donant ha de sotmetre a un examen per determinar si els seus excrements són vàlides o no per a l’estudi.

“Aquests 50 euros no són una remuneració, sinó una indemnització retribuïda en el marc de la investigació, ja que el procés és pesat i això està regulat per la llei”, ha matisat.