Editorial: Govern i el Pas de la Casa es posen d’esquena

No descobreixo la sopa d’all quan afirmo que el Pas de la Casa queda lluny, molt lluny, de les prioritats del Govern. Un Executiu que continua girant l’esquena al Magaluf d’Andorra, aquell que, per geografia, dona l’esquena al país i la cara a França.

Ara, la Taula Transversal per a la millor de l’oci nocturn ha decidit tractar els turistes com ovelletes i els policies com a pastors. Els posaran una polsereta perquè si s’emborratxen tant que perden el sentit, algú els acosti a l’hotel. Aquesta és just la solució que necessita el Pas de la Casa per posar fi a l’incivisme. Tants ministres reunits per impulsar aquesta mesura estrella.

La deixadesa crònica amb el Pas també la demostra la reacció, tímida i tardana, del Govern amb els talls de carreteres d’accés dels armilles grogues. El ministre portaveu, Jordi Cinca, deia ahir que potser, si la cosa segueix, faran arribar la seva preocupació a les autoritats franceses. Li recordem a Cinca que fa dues setmanes que els comerciants i hotelers del Pas pateixen les restriccions.

Perquè la comparació amb la reacció immediata del Govern als talls dels CDR a l’N-145 no s’aguanta per enlloc, Cinca va dir ahir que la diferència rau en l’abast de la protesta. La francesa és a tot l’Estat, i la dels CDR a l’entrada d’Andorra. A més de ser mentida, com a excusa és dolentíssima.

I un darrer apunt. Per començar a deixar de donar l’esquena al Pas de la Casa, o almenys no fer tan evident el seu abandonament, una primera mesura hauria de ser rescatar la concessió i eliminar el peatge del túnel d’Envalira.

Però la cosa no va per aquí. El Consell de Ministres ha anunciat aquest dimecres un increment del preu per creuar el túnel.

L’editorial,
@quicualguacil