Grandvalira penja el cartell d’aforament complet i tanca la venda de forfets per aquest divendres i dissabte

L’estació de Grandvalira ha penjat el cartell de complet a les seves pistes d’esquí. Segons ha informat aquest divendres al migdia, l’aforament de l’estació està al màxim i, “per motius de seguretat”, s’ha decidit tancar les vendes de forfets a les taquilles i per internet per tota la jornada d’aquest divendres i per a tota la jornada de dissabte.

Segons han informat fonts del domini, a les 11 del matí hi havia 9.000 esquiadors en els 54 quilòmetres de pistes que hi ha oberts als sectors del Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp. Es preveia que la xifra aniria creixent fins al migdia, fins arribar a les 12.000 persones aproximadament. No hi ha un aforament màxim fixat, han informat des de l’estació, però per mantenir l’ordre i els estàndards de qualitat per esquiar s’ha decidit tancar.

Pel que fa als sectors de Soldeu i del Tarter, no estan oberts per falta de neu.

Només està activa la recollida de forfets i de serveis a les taquilles, en el cas de compres i reserves que ja s’hagin fet amb anterioritat.

L’elevada afluència d’esquiadors aquest divendres i dissabte coincideix amb el pont de la Constitució a Espanya. També en aquest sentit, pràcticament la totalitat dels aparcaments de les parròquies centrals també han penjat el cartell de complet aquest divendres.

I pel que fa a l’estat de les carreteres, Mobilitat ha informat que durant el matí s’han acumulat 12 quilòmetres de cua per entrar al país des de l’N-145 i l’N-260. A aquestes cues, se li ha d’afegir els 3,5 quilòmetres d’entrada a Sant Julià.

Font: ANA