Editorial: Organitzar-se o desaparèixer

Diuen els que en saben, i ho podem arribar a percebre els que de tant en tant traiem el cap de la rutina per mirar al nostre voltant, que la propera, sinó ja actual, forma d’administrar els territoris serà des dels grans nuclis econòmics. Les grans ciutats concentraran la sobirania política i econòmica en detriment dels Estats.

Ja ho estem veient, com Barcelona, Milà, París, Londres, Munich, Frankfurt o Berlin aclaparen titulars alhora que decideixen cap on ha de girar el món.

I és en aquest context evolutiu, i malgrat que aquí alguns es pensin que encara vivim entre el comptat de Foix i el d’Urgell, que calen mesures per garantir la supervivència dels territoris allunyats de les grans urbes. De les cities.

Perquè si el territori més desfavorit no s’organitza veurà com demà passat es queda sense relleu generacional. I un poble sense joventut és un poble sense futur. I un poble sense futur és un poble mort.

La setmana passada es va presentar una iniciativa que va en la línia de muscular el teixit associatiu d’aquest indret pirinenc. Una proposta, benvinguda com no pot ser d’una altra manera, que hauria d’ajudar vertebrar el territori. Per això, des d’aquesta tribuna no puc fer sinó aplaudir el manifest per a la creació d’una àrea econòmica Andorra – Pirineus.

L’editor,
@quicualguacil