Quinze detinguts durant la primera setmana de la campanya de controls d’alcoholèmia

La policia ha detingut un total de quinze persones durant la primera setmana de la campanya de controls d’alcholèmia, que va començar el dia 3 i que acabarà el 5 de gener, i que es fa cada Nadal amb l’objectiu de disminuir la sinistralitat a les carreteres. En total, el Cos de Policia ha procedit a la detenció de 33 persones durant aquesta darrera setmana (del 3 al 9 de desembre). Les detencions s’han dut a terme pels presumptes delictes contra la salut pública (6), contra la seguretat del trànsit (20) i altres delictes (7).

En l’àmbit d’altres delictes, destaca la detenció aquest dissabte passat a Escaldes-Engordany d’un home resident de 31 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra el medi ambient i els recursos naturals, maltractament d’animals. El detingut hauria abandonat en un domicili particular on havia viscut dos gossos que resultarien morts per la seva inacció.

A més, la policia va detenir la setmana passada a Aixirivall un home resident de 59 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat col·lectiva. Els agents van ser requerits ja que una persona de sexe masculí assegurava haver estat amenaçada per un altre home amb una arma blanca. Per unes desavinences personals entre els protagonistes dels fets, la persona detinguda va esgrimir un ganivet de cuina (25 cm de fulla) per tal d’intimidar a l’altra persona. Al mateix temps, va causar petits danys amb aquesta eina a la carrosseria d’un turisme, ja que en el seu interior es trobava la víctima. La patrulla interventora va recuperar el ganivet, així com dos esprais de defensa que es trobaven en possessió del detingut.

Per últim, la policia va detenir la setmana passada a Escaldes-Engordany un home no resident de 25 anys, com a presumpte autor dels delictes contra la integritat física (agressions físiques) i contra la llibertat (amenaces) en l’àmbit domèstic. El detingut va ser denunciat per la seva parella per diferents agressions i amenaces de mort. Igualment, el cos d’ordre va detenir aquest diumenge passat al Pas de la Casa dos homes residents de 23 i 33 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la integritat física. Els agents van ser requerits per una baralla a la via pública, on els detinguts s’haurien agredit i causat lesions mútuament.

Font: ANA