La campanya ‘Afluixa!’ arrenca amb l’objectiu de zero víctimes el 2019

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha presentat la campanya ‘Afluixa!’, per conscienciar dels perills i efectes de conduir a velocitats inadaptades i alhora promoure la convivència entre tots els usuaris de la via pública. Torres ha dit que durant l’any que ve l’objectiu és zero víctimes.

La campanya es difondrà a les xarxes socials on Mobilitat té 12.000 seguidors, a Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA) i en els panells d’informació del trànsit amb una durada de sis mesos. Es farà esment al fet d’adaptar la conducció a les condicions climatològiques i, a partir de la primavera, s’incidirà en els conductors de motocicletes, tot això amb missatges clars i entenedors, com ha afirmat Torres. Aquest any han mort cinc motoristes a la xarxa viària del país. El mes passat, des de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) van atribuir l’augment de la sinistralitat al fet que ha augmentat considerablement el nombre d’usuaris de moto i van descartar l’existència de punts negres a les carreteres.

Després de la presentació que s’ha fet a l’edifici del Prat del Rull, seu del Centre Nacional del Trànsit, Torres s’ha referit a la circulació de patinets per les voreres i les carreteres i ha dit que caldrà fer canvis en el Codi de circulació.

Font: ANA