Editorial: candidats a la presidència del país, sense twitter

En ple segle XXI, amb les comunicacions i internet que guanyen, cada dia que passa, més part del nostre temps. Amb el mòbil com a eina fonamental del dia a dia i les xarxes socials com a vehicle més eficient i eficaç del moment per difondre qualsevol tipus d’informació, a cap polític que es digui estar en contacte amb la ciutadania no se li ocorreria prescindir d’aquests instruments que tenim tots a l’abast.

De fet, el president nord-americà Donald Trump prescindeix dels canals de comunicació tradicionals per dirigir-se en públic únicament via twitter.

Doncs, senyores i senyors, estimats oients, dels 7 candidats a la presidència d’Andorra que han de sorgir de les eleccions de la propera primavera, només 3 tenen perfil de twitter.

El cap de llista de Demòcrates per Andorra, Xavier Espot, no té perfil de twitter. El probable cap de llista de la tercera via, Josep Pintat, no té perfil de twitter. El probable cap de llista d’SDP, Josep Roig, no té perfil de twitter.

D’entre els que tenen perfil: el compte de Podem Andorra fa tot just un any que funciona, i en aquest període han fet únicament 48 tuits. Poc s’han comunicat amb la ciutadania. Encara menys ho ha fet Eusebi Nomen, amb un compte obert des del 2010 només l’ha fet servir en 57 ocasions.

I els dos que més l’utilitzen, però que tampoc és per tirar coets: el cap de llista de L’s, Jordi Gallardo, té compte des del 2011, i ha fet 836 tuits: això és, una mitjana aproximada d’uns 100 tuits per any. Una piulada, cada gairebé 4 dies.

El cap de llista del PS, Pere López, té perfil des del 2011, i des d’aleshores ha piulat 369 vegades: això és una mitjana d’un tuit per setmana.

Quan el món de la comunicació gira entorn les xarxes socials, i el de la política ho fa especialment entorn de twitter, els polítics andorrans semblen girar l’esquena a la realitat. Esperem que no facin el mateix amb les polítiques que proposen.

El director i presentador de la Tertúlia,
@quicualguacil