Les sancions a la zona blava de la capital passaran de 12 a 20 euros per no tenir el tiquet en regla

El comú d’Andorra la Vella ha aprovat aquest dijous la modificació de l’ordinació que regula els serveis d’estacionament amb parquímetre. Una de les principals novetats, tal com ha explicat el conseller de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri, és que les sancions per estacionar sense tenir el tiquet en regla passa dels dotze euros actuals al vint, una xifra que es pot reduir a la meitat si s’anul·la abans dels deu dies.

A més, es redueix de dues hores i mitja a una i mitja el temps màxim d’aparcament en zona blava, per “afavorir la rotació de vehicles”, tal com ha concretat el conseller. A més, es crea una zona taronja per a estacionament comercial, que serà gratuïta, i està pensada perquè els vehicles s’hi estiguin durant vint minuts.

Pel que fa al control dels estacionaments, tal com ha explicat Canturri, s’anticipen amb la normativa de tal manera que en un futur es pugui instal·lar alguna aplicació que permeti aquest control a través d’alguna aplicació informàtica. Des de l’oposició s’ha preguntat si s’obre la porta a l’externalització de la gestió d’aquest control, a la qual cosa la cònsol major, Conxita Marsol, ha manifestat que no s’ho plantegen de moment si bé s’ha encarregat un estudi a un advocat per determinar si seria viable. De moment, es pensa en una plataforma que faci un control “més global” de la via pública.

Font: ANA