editorial 21D: pròsper 2019

Aquesta setmana prenadalenca s’ha disparat el desqualificòmetre, el rànquing de desqualificacions entre els polítics d’aquest país. El plenari al Consell General ha evidenciat, un cop més, les discrepàncies entre el partit del Govern i els de l’oposició. Els polítics s’entesten en dur a terme una precampanya on prevalen la manca d’arguments i de respecte a l’adversari polític, en comptes de concretar accions per fer la vida més fàcil a la ciutadania.

I en aquest context de desavinences acabem l’any més pobres del què el vam començar, perquè l’increment salarial no ha arribat ni a la meitat del què ha pujat l’IPC. Sabem, pel CRES, que s’incrementa el percentatge de població que no pot fer front a despeses imprevistes, també creix el nombre de factures impagades, via Unicef sabem que es tripliquen les famílies que no poden comprar material escolar.

I encetem el Nadal amb una concentració històrica –per multitudinària- al país, i mobilitzacions a banda i banda de la frontera. Carreteres tallades, reserves hoteleres cancel·lades.
Fins i tot la meteorologia sembla que s’entesti en fer la guitza a l’economia del país.

Però com que la il·lusió no ens la treu ni el temps, de cara a l’any vinent demanem propostes concretes i efectives, i de mà estesa, per revertir aquesta dinàmica. I un pròsper 2019.

L’editor i director de la Tertúlia,
@quicualguacil