Només DA vota a favor de la llei de l’esport i l’oposició li retreu que no s’hagin inclòs algunes de les seves aportacions

El projecte de llei de l’esport ha estat aprovat aquest dijous pel Consell General només amb els vots favorables de Demòcrates per Andorra. L’oposició, a l’excepció de la consellera independent Sílvia Bonet que s’ha abstingut, hi ha votat en contra i en alguns dels casos, com per exemple des del PS o des d’Unió Laurediana-Consellers independents de la Massana (UL-IM) s’ha retret a la majoria la manca de voluntat de consens. Demòcrates per Andorra i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, han destacat que amb aquesta llei es dona un pas endavant en el foment del món de l’esport, mentre que des de l’oposició s’ha trobat a faltar que no s’hagin tingut en compte alguns aspectes que havien plantejat com la supressió de la fundació de l’esport, que es tingués més en compte la base a l’hora de fixar els criteris per a l’atorgament de les subvencions o que no hi hagi deduccions fiscals.

Cal destacar que el PS i UL-IM havien presentat un total de setze reserves d’esmena, que han comptat amb el suport majoritari de l’oposició. D’aquesta manera, els dos grups s’oposaven a la creació de la fundació de l’esport, amb arguments com que es buida el ministeri de contingut o que es crea un nou òrgan que no és necessari. D’altra banda, des del PS s’ha presentat també un paquet d’esmenes que anaven encaminades a què en els criteris que fixa la llei per a l’atorgament de les subvencions es doni més pes a l’esport de base, a programes d’inclusió social o al foment d’hàbits de vida saludables. I és que López ha acusat DA de tirar endavant una política esportiva molt centrada en els resultats i en els esports de muntanya. Des del grup majoritari Justo Ruiz li ha respost que l’esport de base s’ha de potenciar a través dels plans nacionals que s’hauran de tirar endavant i ha negat que des de DA no se li doni suport.

La ministra d’Esports, per la seva banda, ha incidit que la llei orienta la política de subvencions “però no la delimita”, ja que els diferents governs hauran de fer plans nacionals per guiar les polítiques esportives i aquestes subvencions estarien “guiades” per aquests plans, i ha acusat l’oposició de “demagògia”. López li ha respost que sí que es marquen uns criteris a la llei i que no entenien per què entre aquests no s’havia inclòs també el de foment de l’esport de base. Des d’UL-IM es demanava també que hi hagués un seguit de deduccions fiscals per a aquelles empreses o entitats que donin suport a l’esport. El ministre de Finances, Jordi Cinca, li ha respost que segurament tot l’arc parlamentari estaria d’acord en aquesta proposta però ha afegit que cal analitzar quin impacte podria tenir això, ja que aquest hauria de ser neutre.

Font: ANA