Escaldes-Engordany obrirà la piscina i el gimnàs comunal amb més abonaments

Les obres de les noves instal·lacions esportives d’Escaldes-Engordany estan a punt. Després de catorze mesos de feina, s’han construït nous vestidors, un per a nens, un altre per a nenes, dos per les persones que treballen dirigint activitats i un mixt, que dona servei als pares i mares de sexe oposat que portin l’infant a fer activitats. També s’ha redistribuït el gimnàs, creant un espai rectangular, per distribuir de forma més òptima les màquines, i dues sales de fitness. El comú organitzarà del 2 al 4 de gener jornades de portes obertes perquè la ciutadania pugui veure el resultat.

Amb la reforma també s’ha canviat el model de tarifa per als socis, passant d’un sol abonament que cobria totes les instal·lacions a quatre a partir de 15 euros, com són l’aquàtic exclusivament, aquàtic i gimnàs, aquàtic i classes dirigides, i el complet. La matrícula serà gratuïta fins al 30 d’abril i durant tot el 2019 les persones que optin per un abonament complet tindran un 10% de descompte. De la mateixa manera, el preu de l’escola de natació es redueix un 12% i les famílies nombroses i monoparentals també podran acollir-se a descomptes.

“La nostra voluntat era donar resposta a les diferents demandes que teníem”, ha afirmat el conseller d’Esports i d’Informàtica Jordi Vilanova, tenint en compte que el 70% dels usuaris són escolars. Per aquest motiu l’obra, “que era molt necessària”, va passar d’estar pressupostada en uns 500.000 euros a costar 2 milions. “La primera vegada que vaig visitar les piscines vaig veure certes deformitats”, ha explicat el conseller; per aquest motiu va exposar al comú “si ens podíem permetre financerament una reforma molt més àmplia”, una demanda a què van donar llum verda i amb la qual s’ha aconseguit un estalvi energètic de prop del 70%, amb la utilització d’enllumenat LED i amb l’aigua termal per “poder escalfar la piscina i consumir menys gasoil”.

Font: ANA