Aragó TV projecta durant quatre hores la imatge fixa d’un tren a prime time

La televisió autonòmica Aragón TV projecta aquest dimarts en ‘prime time’ la imatge d’un tren que uneix Saragossa amb Canfranc i que durarà quatre hores, tot això gravat des d’una càmera amb el punt de vista del conductor i que apunta a les vies del tren , una cosa que l’ens autonòmic compara amb creacions d’Andy Warhol.

Els teleespectadors aragonesos van poder veure aquesta peça titulada ‘El Viatge’ que mostra de punt a punt els 218,39 quilòmetres del recorregut complet que fa el tren en unes quatre hores, amb l’única imatge d’una càmera que apunta al capdavant des del seient del conductor.

L’emissió va començar a les 21.20 hores i conclou quan el tren arribi a Canfranc després de quatre hores d’emissió televisiva. Des d’Aragó TV van assegurar que és un “format pioner a Espanya” al portar a prime time un “slow TV ‘, i comparen la projecció amb l’obra’ Sleep ‘d’Andy Warhol, que va filmar un somni del poeta John Giorno de més de cinc hores.

La cadena aragonesa va explicar que aquesta emissió de quatre hores d’un tren circulant pretén “llançar una invitació a l’assossec i la calma” després “els excessos nadalencs”, de manera que els telespectadors puguin delectar-se amb “alguns dels paisatges més bells d’Aragó” .

I és que el tren serpenteja el curs del riu Gállego i travessa els deu primers túnels abans d’arribar a Sabiñánigo. Quedaran encara altres 19 túnels per arribar fins a Canfranc, seguint el curs del riu Aragó.