Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Gente viajera

12:00 14:00


oients aquí avui: 360

En antena ara

Gente viajera

12:00 14:00


Els propietaris dels locals d’oci del Pas demanen tancar cada dia a les cinc

Publicat per el 22 de gener de 2019

La Taula transversal per a la millora de l’oci nocturn s’ha reunit aquest dilluns al Pas de la Casa per intentar solucionar la problemàtica al voltant dels aldarulls que causen molts turistes, sobretot joves, quan visiten la població encampadana durant les seves vacances d’hivern. Una de les mesures que han proposat alguns dels propietaris d’aquests locals, que han comptat amb el suport dels turoperadors, ha estat augmentar el nombre d’hores d’obertura d’aquests espais fins a les 5 de la matinada. Així ho ha confirmat Hugo Sautarel, turoperador i propietari d’un local d’oci nocturn, que ha assegurat que “per a nosaltres és més senzill gestionar la gent que es troba dins dels locals que no pas si estan a fora”.

Tot i que la policia ha explicat durant la reunió una nova llei d’ordre públic, on s’endureixen les sancions tant pels turistes com pels locals, el cert és que els propietaris d’aquests espais no estan d’acord en haver de pagar una multa provocada pels seus usuaris una vegada la discoteca ha tancat les seves portes. És per aquest motiu que la demanda que ha explicat Sautarel té a veure amb què “és més intel·ligent deixar a la gent dins dels locals habilitats”, ja que d’aquesta manera els problemes de soroll es duen a terme de manera més esglaonada i pot haver-hi un major control per part de la policia.

En aquests moments, els locals nocturns al Pas de la Casa estan obligats a tancar a les tres de la matinada de dilluns a dimecres, els dijous fins a les quatre i, divendres i dissabte, poden estar oberts fins a les cinc. La demanda, per tant, demana elaborar un estudi per comprovar si tancant més tard cada dia, es pot tenir un major control sobre aquesta problemàtica. Aquesta idea, ha confirmat Sautarel, la tenen pensada des de fa dos anys i ha destacat la importància de comptar amb la col·laboració de tothom, tan pel que fa als turistes, com als locals, els veïns i la policia.

Per la seva banda, el president de l’associació de comerciants Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié, ha argumentat que “és molt important parlar i trobar solucions”, per tal de crear un equilibri entre els turoperadors i els veïns del Pas de la Casa. A més, ha destacat la dificultat que suposa “controlar a totes les persones que surten a la vegada d’una discoteca a les tres de la matinada”, fins i tot, per als cossos d’ordre públic. Quant a les sancions econòmiques, les ha valorat positivament tot i que no ha cregut que aquesta sigui la solució més efectiva.

Pel que fa al cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha incidit en l’especial importància de què els turoperadors transmetin al públic el manual de bones pràctiques que va elaborar el comú i ha destacat que és vital la utilització de les polseres identificatives, ja que d’aquesta manera, la policia pot tenir molt més controlats als visitants i “agilitza la seva tasca”. L’augment dels imports i execucions de les sancions pot ajudar a “dissuadir comportaments” incívics dels turistes.

En relació als horaris de tancament, el cònsol i el ministre de Turisme, Francesc Camp, han compartit l’opinió de què és una mesura que s’ha d’estudiar conjuntament amb la policia, ja que “l’horari ve marcat per reglament”, ha assegurat Torres. La intenció és fer un estudi durant aquest any, tot i que no han posat data per a una possible implementació de la mesura. A més, Camp ha afirmat que la policia ha posat en relleu que si s’augmenten aquestes hores, res evita que hi puguin haver aldarulls.

Font: ANA