En directe

Julia en la onda

18:05 19:00


oients aquí avui: 2625

En directe

Julia en la onda

18:05 19:00


Les estacions d’Arcalís i Arinsal, tancades i l’accés a França reobrirà les properes hores

Per: el 24 de gener de 2019

Segon dia de complicacions a la xarxa viària a causa de la nevada que afecta tot el territori andorrà des de la matinada de dimecres, tot i que no s’ha arribat al caos viscut fa 24 hores. Segons ha informat el cap d’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, calen equipaments a tot el país i es manté el tall a l’accés a França, al port d’Envalira i a la CG3 a l’alçada de Sorteny per accedir a Arcalís, motiu pel qual l’estació també roman tancada.

Bonell ha explicat que s’estan realitzant tirs d’allaus a Sorteny però que hi ha molta acumulació de neu a la carretera, fet que complica que es pugui reobrir pensant en els esquiadors. En canvi, i tenint en compte que la previsió és que el vent vagi minvant, tot apunta que l’accés a França reobrirà les properes hores, quan es puguin retirar les importants congestes que hi ha acumulades.

També està tancada l’estació d’Arinsal per risc d’allaus, i Grandvalira només ha obert a les cotes baixes.

A la resta de carreteres del país calen equipaments especials a partir d’Encamp i de la Massana, on s’han produït retencions a primera hora del matí. A partir de Canillo hi ha fase vermella, és a dir, no es pot circular a més de 30 km/h i només si és estrictament necessari.

D’altra banda, el poble del Pas de la Casa també té l’accés tancat als vehicles ja que el servei de neteja només treballa de dia, ha explicat Bonell. S’estan netejant els carrers amb previsió d’anar-los reobrint aquest matí.

En principi, i si la nevada minva, no es preveuen més talls de carreteres per tirs d’allaus com el que s’ha activat pels volts de les 6 de la matinada a la CG2 a Soldeu.

El Servei de Meteorologia alerta del perill d’allaus a Andorra, de 4 sobre 5 al nord del país. Es manté l’avís per fort vent.

Font: ANA