Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 481

En antena ara


Encamp enceta el pla per dinamitzar la parròquia

Publicat per el 8 de febrer de 2019

Els membres del consell de comú d’Encamp s’han reunit aquest dijous per a la celebració de l’acte de signatura de l’acord d’execució del Pla director de dinamització econòmica, amb la finalitat de dotar la parròquia d’un model econòmic competitiu i unes línies d’actuació amb mesures concretes. D’aquesta manera, el cònsol major, Jordi Torres, ha definit que l’acord “permetrà desenvolupar aquest pla amb garanties i continuïtat”, i ha servit per traslladar “un missatge de compromís i responsabilitat” a tots els sectors de la parròquia.

El pla compta amb el desenvolupament de 33 mesures i 79 accions. En aquest sentit, els principals pactes que s’estableixen són: garantir el procés d’implantació de les mesures; la creació d’un comitè executiu on hi haurà representació de tots els grups polítics; la determinació de quines mesures i accions es prioritzaran a l’hora de determinar el seu desenvolupament; el compromís de donar informació periòdica envers tots els ciutadans d’Encamp i el Pas de la Casa; promoure la implicació dels diferents agents econòmics i socials; i la voluntat que si en un futur apareix una nova força política, ha dit Torres, l’integrarien dins aquest comitè executiu.

Per tant, els principals objectius sobre els quals treballarà el comitè són canviar la idea d’Encamp com a ciutat dormitori, “consolidar-se com a turisme d’esports i familiar” i oferir un comerç de proximitat i de serveis en un entorn acollidor. Tanmateix, aquestes mesures també s’implementaran al Pas de la Casa, on hi ha “la voluntat de jugar amb la paraula d’alçada” i oferir més qualitat en els serveis i esdevenir una localitat residencial. Per dur a terme aquestes mesures, Torres ha informat que s’engegarà una campanya de comunicació en la qual s’inclourà aquesta marca d’alçada, així com mesures d’embelliment de la parròquia, que ja s’han començat a iniciar, i que estan previstes al pla.

Font: ANA