En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 681

En directe

Más de uno

06:00 11:00


Plataforma enllestida i organització sota terminis a 30 dies de les finals de la Copa del Món

Per: el 10 de febrer de 2019

Grandvalira ha iniciat aquest divendres el compte enrere dels 30 dies per a les finals de la Copa del Món (de l’11 al 19 de març), i ho ha fet amb la bona notícia que just aquest dijous s’ha fet la recepció de l’obra de la plataforma de Soldeu, de manera que ja està operativa perquè hi puguin passar camions i material, com equip audiovisual i les grades, de cara a l’organització de l’esdeveniment. “La plataforma en si està al 100% acabada, els 14.000 metres quadrats ja estan”, ha celebrat el director general del comitè organitzador de les finals, Conrad Blanch.

El que manca ara són les instal·lacions de les plantes inferiors. En una segona fase, ha informat Blanch, i ja amb uns terminis d’execució que miren a la propera temporada, s’enllestirà l’aparcament, que estarà obert al públic en general.

La plataforma s’ha enllestit una setmana abans del previst, ha celebrat Blanch, i se suma a la resta de preparatius organitzatius que evolucionen sense daltabaixos i que permeten assegurar que “estem en ‘planning'”. També el condicionament de les pistes Avet i Àliga, afavorides per les darreres nevades. “S’ha fet una base molt bona”, ha afirmat Blanch.

Només la part alta de la pista Àliga s’ha vist afectada pel fort vent dels darrers dies i s’ha endut part de la neu, “però tenim temps necessari per acabar-ho de preparar, no crec que hi hagi cap ensurt”, ha garantit el director general del comitè organitzador. Blanch ha recordat que són pistes que han de tenir una duresa i gruix el doble de les comercials.

El directiu de Grandvalira ha fet aquestes manifestacions durant l’acte del compte enrere d’aquests 30 dies, on també hi ha assistit el cap de Govern, Toni Martí, el qual ha reiterat que un esdeveniment d’aquestes característiques permet “associar la marca Andorra a l’elit esportiva mundial”. I en clau nacional, ha de ser un”gran exemple per als nostres joves, perquè vegin que tenen grans possibilitats de poder representar Andorra a esdeveniments” d’aquest calat, ha afegit la ministra de Joventut, Cultura i Esports, Olga Gelabert. Entre els 75 millors corredors masculins i les 75 femenines no hi haurà representació andorrana, però la ministra ha augurat que “estem a punt” d’aconseguir-ho.

Font: ANA