En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 717

En directe

Más de uno

06:00 11:00


Aplicació mòbil de Mobilitat per tenir el trànsit a mà

Per: el 11 de febrer de 2019

Mobilitat ha llençat aquest dilluns una nova aplicació per a mòbils per poder consultar el trànsit en temps real i ajudar als conductors a prendre “les millors decisions” per moure’s per Andorra. L’app, que ha estat en període de proves aquest cap de setmana, permet veure les càmeres de les carreteres en temps real, veure el mapa d’Andorra i l’estat de les carreteres així com personalitzar alertes per estar avisat de l’estat del trànsit i possibles accidents o talls.

Fins ara a través del mòbil es podia visitar la pàgina web de Mobilitat, però a vegades produïa erros i tenia “mancances”. “L’aplicació és més àgil i fàcil, alhora que permet optimitzar la xarxa viària al màxim perquè permet prendre les decisions abans de sortir de casa”, ha explicat el cap d’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell. D’aquesta manera, l’eina també permet redissenyar el recorregut a partir de l’afectació d’incidències com retencions de trànsit, accidents, la necessitat d’equipaments o els talls de circulació.

L’eina és una versió 1.0 que s’haurà de millorar amb el temps per respondre a les necessitats dels ciutadans. Bonell ha assegurat que abans de l’estiu està prevista una actualització per incloure un mapa que “situï per colors els vehicles visitants a la xarxa viària del país”. Aquesta modalitat servirà per preveure la baixada de pistes o la sortida dels vehicles per les dues fronteres, “una informació a temps real que fins ara no disposaven els conductors”, argumenta. L’app està disponible per a Google Play i Apple Store.

Font: ANA