La curiosa esquela que informa un difunt de l’actualitat del Barça

Publicar cada any una esquela recordant al nostre familiar mort és una cosa que fan moltes persones. Fins aquí tot normal. El cas estrany és utilitzar la publicació per recordar al mort com està l’equip dels seus somnis.

La tradició va començar amb la mort de Pere Serra i Guinjaume el 1988 i es va mantenir després de la mort del seu fill Pere Serra i Casanovas el 2005. Tots dos eren aficionats del Barcelona.

La seva filla Maribel és l’encarregada de posar cada any, el 14 de febrer, una curiosa esquela al diari ‘La Vanguardia’, en què es pot llegir una misteriosa frase d’actualitat esportiva.

“Aquest any també” deia en 1993 (època en què el Barça va encadenar quatre Lligues seguides) o “a l’arboç se li ha travessat una copa, 69-53” en 2007, fent referència en aquest cas al bàsquet. També han recordat a figures cèlebres de l’equip, com a Tito Vilanova el 2015: “suposo que esteu xerrant sense parar amb el Tito”. I per fi s’ha publicat la d’aquest any: “falta diàleg, però el mestre ens ho ha promès. Aquest any si. Per cert, xaval, som els primers. Us volem i no us oblidem “.
Per als lectors de ‘La Vanguardia’, les esqueles s’han transformat ja en un costum més del dia de Sant Valentí. Els seus enigmàtiques frases s’han convertit ja en un passatemps i cada any intenten desentranyar què voldran dir els Serra als seus familiars.