Així són els polèmics ‘Baby boxs’: bústies per dipositar nounats no desitjats

L’abandonament de nadons acabats de néixer s’ha convertit en un problema als Estats Units. Per combatre-ho, l’organització ‘Safe Haven Baby Boxes’ ha llançat una polèmica campanya que té la intenció de conscienciar la població sobre l’abandonament infantil.

L’ONG amb seu a Michigan ha fabricat unes urnes, semblants a una bústia de correu on dipositar la nadó no desitjat. Una vegada que el nadó es troba a l’interior de l’habitacle, una alarma avisarà als serveis d’emergència. La ‘incubadora postal’ també compta amb reguladors de temperatura perquè el nadó es trobi el millor possible.

La iniciativa ha causat una gran polèmica entre els nord-americans. El Governador de Michigan, Rick Snyder, ha prohibit la instal·lació de ‘Baby boxes’ en l’estat en considerar una conducta inapropiada “permetre que els pares puguin renunciar al seu nadó simplement dipositant-lo a un lloc, en comptes de lliurar-a un oficial de la policia, bombers o empleats d’hospitals “.

L’últim ‘bústia’ va ser instal·lat al desembre dins de la caserna de bombers de l’estat d’Indiana.