Així són les cortines d’IKEA que purifiquen l’aire de casa teva

IKEA acaba de llançar al mercat un nou producte. Es tracta d’unes cortines que purifiquen l’aire contaminat de la casa.

Un recent informe de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que la contaminació de l’aire és un dels majors riscos mediambientals per a la salut i acaba amb la vida d’una de cada vuit persones al món. Per aquesta raó, la companyia de mobles ha decidit desenvolupar aquest tipus de cortinetes.

“Molta gent sap que la contaminació de l’aire exterior pot ser un problema, però no molts són conscients que l’aire interior pot ser tan dolent, o fins i tot pitjor, que l’aire exterior. És per això que considerem que és la nostra responsabilitat conscienciar sobre els problemes associats amb la contaminació de l’aire interior, perquè les persones poden fer alguna cosa “, diu Mauricio Affonso, desenvolupador de producte d’Ikea, que, al costat de enginyers, dissenyadors i especialistes, ha creat un sistema per netejar l’aire de dins de les nostres llars, tal com expliquen des de la revista ‘Elle’.
Les cortines ‘Gunrid’ compten amb un teixit recobert per un fotocatalitzador que, en exposar-se a la llum, descompon els contaminants comuns de l’aire en interiors, com l’olor.

“Volíem crear una forma senzilla i assequible de netejar l’aire, que no ocupés molt espai a casa. També teníem curiositat per crear un producte que fos multifuncional i que ajudés a descompondre els contaminants de l’aire que molts purificadors d’aire deixen enrere “, explica el brasiler.