La importància de tenir una llar personalitzada i d’acord al nostre caràcter i estil

Tenir una llar personalitzada, decorat segons els nostres gustos i d’acord amb la nostra personalitat porta molts beneficis. És un tema de gran importància que no hauríem de prendre’ns a la lleugera. La casa ha d’estar ambientada a imatge i semblança dels seus habitants i reflectir tant el caràcter com els gustos dels seus habitants.

La decoració de la llar influeix en gran mesura en l’estat anímic i, si et sents còmode i a gust en el lloc que favetes, et despertaràs amb més ànim i passaràs el dia més ple d’alegria, optimisme i energia positiva.

En la banda oposada, si la decoració de casa nostra no reflecteix la nostra personalitat, no ens agrada el que ens envolta, ens sentirem decaiguts i fins i tot podríem tendir a estats anímics depressius.

Un element al que de vegades no li prestem massa atenció i que aporta un toc diferenciador és el de les portes d’interior, de vegades no creiem necessàries canviar-les o posterguem aquesta decisió per témer la despesa que haurem d’assumir, però avui dia hi ha moltes portes de interior barates de gran qualitat, com les portes de fusta interiors que anirem referenciant al llarg d’aquest article.

El paper de les portes d’interior a les nostres llars

Canviar les portes d’interior del nostre habitatge és una de les reformes, sense reforma, més ràpides i econòmiques, si recorrem a portes d’interior barates, no hi haurà millors resultats per pocs diners, aportant un canvi d’estètica, i fins i tot de funcionalitat, a llar en el seu conjunt, perquè portes tenim a tot arreu.

Les portes de fusta interiors, així com els seus marcs i motllures són una bona representació de l’estil i personalitat d’aquells que l’ocupen; clàssic, modern, rústic, minimalista … ia més ens permet millorar la comoditat del nostre habitatge, aconseguint un major aïllament acústic i tèrmic o fins i tot estalviar espai si ens decidim per portes corredisses.

Per aprofundir una mica més en què poden fer un canvi de les portes d’interior de la teva llar per tu, anem a veure una mica entre els diferents tipus de portes d’interiors barates que podem triar, ja que com sabem el factor econòmic és molt important, però no et preocupis que hi ha portes de fusta interiors a bon preu que canviaran la teva vida. Anem, doncs, a parlar del tipus d’obertura que podem triar.

Quin sistema d’obertura triar?

La majoria de les portes d’interior, sense importar que siguin portes d’interior barates o cares o portes de fusta interiors o de qualsevol altre material, que travessem al llarg de la nostra vida són abatibles, podríem dir que pràcticament un 99%, però ¿ són les més aconsellables? Per aquells que no ho sàpiguen, aclarirem que les portes abatibles són aquelles en les que vam obrir accionant un picaporta i empenys o tires cap a tu perquè el full de la porta s’obri en diagonal respecte a les parets de l’habitatge.

Però els temps canvien i les possibilitats es multipliquen i, a més, els espais disponibles en els habitatges per norma general es redueixen, de manera que hi ha grans solucions que ens permeten estalviar una mitjana de 1,5 m² en comparació a una porta convencional. Estem parlant, com no, de les portes corredisses.

Aquest factor és molt important, perquè és essencial arribar a casa i sentir-se còmode, tant amb la decoració com amb la distribució dels espais, i potser aquesta porta corredissa et permet posar una prestatgeria més gran per aprofitar millor la paret i poder posar tota la teva col·lecció de llibres o dedicar-lo a aquest moble guarda joguines que tant necessiten els teus fills perquè no estigui tot sempre escampat per tota la casa.

Com ha de ser la teva casa?

Tant amb els canvis i millores que facis pel que fa al disseny de les portes o els seus sistemes d’obertura, la casa ha de ser el teu refugi, de manera que has de fer propi i sentir-te més a gust i confiat que cap altre lloc al món.

A casa teva pots ser tu mateix i expressar-te tal com ets, per això és fonamental estar còmode pel que fa a la decoració, ja que com hem vist és realment important per a la nostra felicitat. És essencial per a qualsevol persona, però es torna realment un imperatiu per a aquells que treballen des de casa o que per qualsevol motiu passen moltes hores dins de la llar.

Hi ha poques coses més agradables i que ens reportin major satisfacció de convidar als nostres amics a sopar oa passar una estona veient una pel·lícula o prenent un cafè a casa nostra, però si no ens sentim còmodes amb la decoració que ens envolta, no ens sentirem confiats per fer-ho. En aquest sentit, hem de donar-li prioritat a la decoració del saló, ja que és on solem rebre als convidats, així que res millor que tenir un saló del que ens sentim orgullosos per millorar la nostra vida social.

Una casa al teu gust reforça la teva autoestima

Finalment, cal destacar que qualsevol pot recrear un espai neutre o deixar-se guiar per les revistes de decoració, copiant fins al més mínim detall, però per decorar la casa segons els nostres gustos i atenent a la nostra personalitat, cal tenir una gran confiança en nosaltres mateixos.

D’aquesta manera, decorar la casa d’acord amb els nostres gustos i preferències, és una manera de demostrar la seguretat en un mateix, ja que anteposem allò que ens agrada i ens fa sentir bé davant del que puguin pensar els altres. Això no vol dir que no puguem rebre consells de familiars o amics, i fins i tot de les revistes d’interiorisme, però mai deixarem que prenguin la decisió final per nosaltres o deixarem de fer alguna cosa només per la seva opinió.

Recorda que al final l’únic realment important sobre la decoració de la nostra llar és que nosaltres ens sentim conformes, còmodes i siguem més feliços en ella. Tria aquest estil que millor s’adapti a tu, aquell que t’agradi veure quan estiguis assegut còmodament al teu sofà i no et privis de gaudir de la casa amb la qual sempre vas somiar, aquest racó al món on viuràs els moments més feliços envoltats de les persones que més estimes.