La policia inicia una campanya per controlar comportaments imprudents al volant

El Cos de Policia iniciarà aquest dimecres 27 de febrer a les 7 hores una campanya específica de comportaments imprudents al volant. S’allargarà fins diumenge, 10 de març, a les 19 hores. Els articles del Codi de circulació que es tindran especialment en compte seran els relacionats amb la conducció temerària; conduir a una velocitat més alta de la permesa; no cedir el pas en una intersecció als vehicles que tenen preferència; avançaments indeguts; no adaptar la velocitat a encreuaments, proximitats d’escoles i aglomeracions; no cedir el pas als vianants, i no respectar senyalització horitzontal o la indicació d’un semàfor.

La policia justifica aquesta campanya perquè en període hivernal creix la circulació de vehicles al Principat, també per l’entrada de turismes, fet que implica “un increment notori del trànsit per les vies públiques”, el que fa augmentar “el risc d’accidentalitat relacionat directament amb el comportament” d’alguns conductors en carreteres interurbanes i secundàries situades en l’extraradi de les diferents parròquies.

L’objectiu de la campanya és reduir els accidents de trànsit amb resultat de lesions, motiu pel qual els agents faran controls a llocs susceptibles de poder constatar infraccions. Així mateix, s’intensificaran els controls amb radar per excessos de velocitat mitjançant el radar mòbil, vehicle i trípode.

Font: ANA