Diferències entre prebiòtics i probiòtics

En moltes ocasions hem sentit parlar de les bondats dels prebiòtics i els probiòtics per a la nostra salut i la dels més petits però molts de nosaltres no coneixem bé del tot en què es diferencien i quins efectes té cada un en el nostre organisme, el que és important a l’hora de consumir-los i cuidar-nos.

Doncs bé, la principal diferència radica que els probiòtics, tal com apunta la definició de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) són microorganismes vius que administrats en la quantitat adequada produeixen beneficis en la salut del nostre organisme. Per contra, els productes prebiòtics, procedeixen d’ingredients naturals presents en la llet materna i en certs vegetals i fruites que prenem en la nostra dieta habitual i que es presenten com un tipus de fibra no digerible que té efectes beneficiosos, ja que estimulen el creixement de un bacteri benigna el còlon.

On podem trobar els prebiòtics i per a què serveixen

Els prebiòtics podem incorporar al nostre organisme si realitzem una dieta sana, ja que aquests estan present en vegetals, com en les cebes, i llegums com les llenties o cigrons.

Aquests elements contribueixen sobretot a una millora de la salut gastrointestinal, ja que són substàncies no digerides per l’organisme, que alimenten a bacteris específics que estan a l’intestí i que són beneficioses per al seu bon funcionament. Però, els prebiòtics no només contribueixen al benestar gastrointestinal, també faciliten l’absorció minerals com el ferro i el calci, de manera que contribueixen a millorar la densitat òssia. A més, milloren el perfil lipídic.

Els probiòtics i per què són bons per a la nostra salut

Pel que fa als probiòtics, també faciliten un millor sistema gastrointestinal i són molt útils, per exemple, en el control de diarrees agudes. Els trobarem en aliments rics en bacteris com els lactis, així com aliments fermentats.

A més d’en els aliments, podem trobar suplements amb prebiòtics i probiòtics que ens garantiran la presa correcta d’aquest tipus d’elements, de tal manera que el nostre organisme estigui el millor possible. Sura Vitasan és un laboratori especialitzat en suplements d’aquest tipus i complements alimentaris i ens garanteix la millor cura per al nostre cos.

Si notem molèsties intestinals, falta de força i molèsties gàstriques, pot ser que tinguem manca d’aquest tipus d’elements en el nostre organisme. Una adequada alimentació, rica i sana, a força de fruites verdures i lactis, contribuirà a solució a part d’aquests problemes, però, si tot i així seguim notant o molèsties o sensacions desagradables, és recomanable que consultem amb el nostre professional sanitari o nutricionista de confiança .

És possible que ens recomani la presa de probiòtics i prebiòtics en forma de suplements i que ens d’unes pautes d’alimentació i cures adequades a les nostres característiques.

Últims estudis han demostrat que una correcta combinació de prebiòtics i probiòtics produeix una reducció significativa de l’expressió de les molècules implicades en els processos inflamatoris de colitis ulcerosa, una patologia inflamatòria crònica, d’origen autoimmune, que afecta el còlon i que, entre altres símptomes , produeix gran malestar gastrointestinal, cansament i fins i tot rectorragia.