Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Gente viajera

12:00 14:00


oients aquí avui: 360

En antena ara

Gente viajera

12:00 14:00


Un gos de carrer segueix a un grup d’excursionistes i acaba escalant l’Himàlaia

Publicat per el 7 de març de 2019

Un gos de carrer s’ha convertit en tota una celebritat a les xarxes socials després que aconseguís el cim del Baruntse a l’Himàlaia a 23.000 peus d’altura.

Segons va comentar l’escalador nord-americà Don Wargowsky, líder de l’expedició d’escaladors Summit Climb, es van trobar amb el gos al que van batejar com Mera quan baixaven un pic amb el mateix nom, abans d’emprendre el seu camí cap al Baruntse.

El gos es va fer amic dels muntanyencs i va romandre al seu costat durant les següents tres setmanes. El 9 de novembre, Mera es va convertir en el primer gos a escalar la muntanya.


Segons Wargowsky, en declaracions a Telegraph, al principi, l’animal es va convertir en una mena de mascota del grup. No obstant això, a mesura que avançaven els dies, els seus serveis van començar a ser de gran utilitat per als esportistes.

“No tinc idea de si hi havia estat abans, però semblava molt segur del que estava fent”, va dir Wargowsky. “Mai havien vist que passés alguna cosa com això. Era un gos especial i va portar sort a l’expedició “. “Alguns fins i tot van pensar que estava beneït”, ha conclòs.