El TS dona la raó a RTVA i no caldrà fer una entrevista prèvia a Nomen

La queixa del candidat a cap de Govern d’Andorra Sobirana (AS), Eusebi Nomen, per no haver estat entrevistat al programa ‘La Rèplica’ d’RTVA no té fonament. Així ho sentència i ho constata el Tribunal Superior (TS) en la seva sala administrativa, que aquest dilluns al matí ha donat a conèixer la resolució del cas. El tribunal considera que “no es pot exigir que RTVA ofereixi a Nomen la possibilitat de participar en un programa de característiques similars a ‘La Rèplica’” i deixa sense efecte i contradiu així la resolució de la Junta Electoral que havia estimat la queixa del candidat d’AS.

La sentència, ferma i executiva, entén que la televisió ha respectat en tot moment la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum i ha fet una distribució del temps en funció de la proporcionalitat i de la rellevància del partit tenint en compte la representació en l’anterior legislatura. Cal recordar que el partit de Nomen no té representació parlamentària. Una doctrina que el TS importa a partir de diversos casos tractats al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH).

La decisió del tribunal insisteix que “no es pot exigir que RTVA dispensi un tractament igual a totes les candidatures en tots els mitjans de la casa o fins i tot en tots els programes” i considera que la igualtat en la durada només es pot aplicar en el cas dels espais gratuïts per demanar el vot i fer propaganda electoral, tal com recull la llei electoral. A més, també recorda que Nomen va ser entrevistat a la ràdio al programa ‘Ara i aquí’.

Amb aquesta resolució el tribunal estima les argumentacions esgrimides per RTVA, qui va portar el cas al Superior després de la resolució de la Junta Electoral el divendres passat.

Font: ANA