Espectacular inauguració amb l’Avet com una gran pantalla

Andorra i la seva població s’han bolcat aquest dimarts al vespre amb la inauguració de les Finals de la Copa del Món Andorra 2019. L’epicentre de la cerimònia s’ha situat a la pista Avet de Soldeu, tot i que s’ha fet de manera paral·lela també a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella. Unes 1.500 persones s’han congregat a les grades de la nova plataforma de Soldeu, a les que s’hi han sumat els centenars de persones que han volgut seguir l’acte des de la capital. Tots han gaudit d’un espectacle que ha sorprès en innovació: mai abans una inauguració d’unes Finals de la Copa del Món s’havia atrevit amb un repte tan majúscul que ha combinat imatges, llum, música, i focs artificials. La pista Avet s’ha convertit en una gran pantalla de videomapatge, una proposta singular i arriscada però que ja quedarà per sempre marcada a la història de la competició mundial d’esquí.

La cerimònia ha començat a les 19.30 hores a Andorra la Vella, amb un acte d’animació pensat per a un públic familiar que ha servit per implicar la població andorrana. S’ha presentat la cançó oficial de les Finals de la Copa del Món de Grandvalira, amb una coreografia que ha anat a càrrec del grup Líquid Dansa. Les pantalles gegants instal·lades tant en aquest punt com a Soldeu han permès veure en directe i de manera paral·lela l’espectacle.

A partir d’aquí, la inauguració s’ha traslladat a Soldeu, amb el so de l’himne d’Andorra, que ha precedit un descens de monitors de l’Escola d’Esquí de Grandvalira. Equipats amb vestits amb llums Led, han dibuixat sorprenents figures a la neu mentre baixaven per la pista.

Seguidament, ha estat el torn dels parlaments de les autoritats, que han anat a càrrec del cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, el president de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), Gian Franco Kasper, i el cap de Govern d’Andorra en funcions, Toni Martí.

Font: ANA