Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 479

En antena ara


Una nadó neix ’embarassada’ de la seva germana bessona

Publicat per el 20 de març de 2019

La radiografia a una mare embarassada va revelar un fet insòlit. La placa va mostrar que la dona tenia dos cordons umbilicals independents: un per al nadó que gestava en el seu estómac i un altre que connectava el fetus amb una massa que es formava al seu interior.

El fenomen és conegut com a ‘bessó paràsit’ i succeeix un cop entri 1.000.000 d’embarassos.

El cas ha sortit a la llum gràcies al programa ‘Els informants’, de la cadena colombiana Caragol. “Els dos nadons que es van formar, no ho van fer de forma asimètrica. Llavors, és un nadó que està embarassat del seu germà bessó, que el porta dins del seu abdomen “, va assegurar el ginecòleg Miguel Parra en el citat programa.

El metge va explicar que l’segona massa que es formava a l’interior del fetus no té cor i cervell. “Absorbeix el menjar directament del cor de la seva germana”, va afirmar Parra, que va afegir que si té les quatre extremitats i alguns ossos. No obstant això, no té possibilitats de sobreviure.

El nadó va néixer a les 37 setmanes i es va sotmetre a una intervenció quirúrgica en què li van extirpar el fetus per evitar que continués desenvolupant-se en el seu interior. L’operació va ser tot un èxit i la petita continuarà amb el seu creixement de manera normal.