Un recorregut pels valors de l’AUTV clou el Cicle de cinema de muntanya i de viatges

L’Andorra Ultra Trail Vallnord és ja un esdeveniment consolidat al país i reconegut fora les nostres fronteres. Però més enllà de les imatges espectaculars que genera i de les emocions que transmet a través dels esportistes que s’atreveixen amb aquest repte majúscul, hi ha una gran tasca d’organització que passa més desapercebuda però que és indispensable perquè totes les curses que s’hi realitzen es desenvolupin amb èxit. Per explicar-ho, s’ha celebrat un col·loqui aquest dijous al vespre a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino, que ha estat acompanyat de la projecció d’un documental amb imatges espectaculars de l’AUTV. Ha estat el darrer acte del Cicle de cinema de muntanya i de viatges, organitzat pels comuns d’Ordino i de la Massana, i que s’ha desenvolupat al llarg dels darrers dos mesos.

Milers de corredors surten a les muntanyes d’Andorra en el marc d’aquesta prova d’alta resistència que serveix per transmetre valors com la solidaritat, la superació i el respecte per la natura. El documental, de Cims Màgics, precisament ha volgut destacar aquests aspectes. S’han pogut veure imatges espectaculars de les darreres edicions, combinades amb fragments del documental ‘Herois’ que en l’edició del 2015 va fer un seguiment d’alguns dels corredors al llarg del seu periple esportiu i que precisament plasma aquest valor de superació de l’AUTV. En acabar el documental, s’han projectat imatges de diferents moments de la cursa, també amb informació sobre l’impacte que té l’esdeveniment a nivell econòmic així com per mostrar “la gran família” que es genera tant entre els voluntaris com entre els corredors, ha exposat la directora de l’AUTV, Lídia Martínez. Tot plegat permet “fer país”, ha defensat.

Martínez ha estat acompanyada en el col·loqui pel voluntari Nil Correia, que ha parlat de tot el que aporta a nivell personal fer aquesta tasca, i per un corredor expert de la competició, Julio Rodrigues, que s’ha centrat en la vessant més esportiva de l’esdeveniment.

Font: ANA