L’EFA participa en una trobada a Brussel·les per analitzar el futur de les empreses familiars

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) ha participat en una taula rodona de la Comissió Europea de la mà de l’European Family Business (EFB). L’objectiu ha estat analitzar l’estat de les empreses familiars i debatre què es pot fer, a nivell europeu, per millorar el seu desenvolupament. La reunió ha comptat amb la participació dels comissaris Günther Öttinger i Elżbieta Bieńkowska, entre d’altres, els quals han rebut la informació necessària perquè les institucions de la Unió Europea (UE) donin el suport adient a la política i a les accions dels catorze milions d’empreses familiars.

Els seus representants han explicat que cal garantir que tinguin el marc adequat per a créixer i que això ha de ser una prioritat per als governs de la UE, tenint en compte que formen la base de l’economia social de mercat de la zona.

D’aquesta manera, durant la trobada s’ha posat damunt la taula la posada en marxa, amb urgència, d’una campanya de comunicació que analitzi i descrigui el paper de les empreses familiars a Europa, a banda d’estadístiques. En aquest sentit, des de les empreses familiars es veu la Comissió Europea com la institució ideal per fer les avaluacions periòdiques i presentar recomanacions als estats membres.

En un altre ordre de coses, les empreses familiars consideren que l’educació ha d’incloure temes específics del seu àmbit com ara la successió, la propietat i l’emprenedoria. En relació al tema fiscal, es considera que la institució europea ha de continuar desenvolupant un paper actiu per garantir la qüestió dels impostos.

Font: ANA