Si estàs buscant viatge a internet i vols que no pugi … esborra les cookies!

La Comunitat de Madrid, a través de la Direcció General de Comerç i Consum, recomana eliminar l’historial de cerca i les galetes cada vegada que es consulti informació sobre viatges a Internet, segons ha informat el Govern regional.

Segons la seva opinió, aquestes dades, que queden emmagatzemats al navegador per facilitar recerques posteriors, també permeten guardar les preferències de l’usuari, el que pot acabar repercutint en el preu final que el web ofereix, encarint així la reserva final en línia de les vacances.

Aquest és un dels consells de la Comunitat a tenir en compte de cara a reservar algun viatge durant aquests dies de Setmana Santa, però no l’únic, ja que també recomana no deixar-se portar pels missatges i avisos que salten a la pantalla del tipus ‘últim disponible’ o ‘li queden X minuts per finalitzar la seva reserva’, encaminats a que es tanqui la compra com més aviat millor sense aturar-se a les condicions de la reserva.

Així mateix, s’assenyala que és molt recomanable no confirmar-la sense haver llegit abans cada un dels passos que cal acceptar. La Direcció General de Comerç i Consum també recorda als madrilenys que tenen dret a conèixer el preu final del viatge que estan comprant, és a dir, incloent tots els impostos, taxes o recàrrecs extra.

A més, i pel que fa a vols, convé conèixer per endavant la normativa referida a denegació d’embarcament (el conegut overbooking) i les compensacions a què es té dret, igual que en els casos de cancel·lacions de vols i retards.