Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Gente viajera

12:00 14:00


oients aquí avui: 285

En antena ara

Gente viajera

12:00 14:00


Un dia de Sant Jordi marcat per la inestabilitat del temps

Publicat per el 23 d'abril de 2019

Un cop més, com cada any, el Principat ha celebrat el dia de Sant Jordi. La plaça del Poble s’ha omplert aquest dimarts al matí de llibres i roses per commemorar la festivitat. Un gran nombre d’autors i gèneres literaris són presents en un dia marcat per la inestabilitat del temps. La inauguració de l’acte ha donat el tret de sortida amb la coral de la gent gran, on s’han deixat veure personalitats com Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella; Toni Martí, cap de Govern en funcions; Jordi Cinca, ministre de Finances en funcions, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports en funcions, Olga Gelabert.

Marsol i Cinca han recorregut totes les parades i han saludat els venedors, els quals, segons ha destacat la cònsol, “tots ells estan molt contents i satisfets de com s’està duent a terme la celebració del dia de Sant Jordi”. Marsol ha animat totes les persones perquè es desplacin a la plaça del Poble per “comprar llibres, roses i sobretot per relacionar-se”. D’altra banda, Marsol ha reconegut que és un dia de la setmana “difícil” a causa de les vacances escolars, i ha afegit que, “tot i això, hi ha moltíssima gent, per la qual cosa estem molt contents”. Segons Marsol, el fet que la fira tingui el seu emplaçament a la plaça del Poble “és complicat per factors com el vent, tot i que és ideal perquè aquesta plaça ja està molt consolidada pel que fa a la fira de Sant Jordi”.

Martí ha celebrat la gran afluència de públic a la fira, ha donat suport als escriptors andorrans i ha desitjat el número més gran de vendes possibles. D’altra banda, ha volgut destacar la figura de l’escriptor Antoni Morell i la seva obra ‘Boris I’, que recentment ha sortit al mercat amb una edició de butxaca. “Amb el seu assaig, és un dels pioners en l’àmbit de literatura andorrana, ha defensat la terra andorrana i les institucions del país, per la qual cosa recomano la lectura del llibre”, ha dit Martí.

Font: ANA