Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

El transistor

04:00 06:00


oients aquí avui: 471

En antena ara

El transistor

04:00 06:00


Menys esquiadors però més facturació per a Vallnord Pal Arinsal

Publicat per el 24 d'Abril de 2019

Final de temporada per Vallnord Pal Arinsal i Grandvalira. Els dos sectors han tancat el període d’esquí 2018-2019 aquest dilluns amb una afluència més aviat discreta per Setmana Santa. Malgrat la poca neu que ha caigut al llarg de la temporada, l’estació d’esquí de Vallnord Pal Arinsal ha aconseguit millorar la facturació respecte a l’any passat i encadena així sis anys consecutius amb benefici. Tot i això, l’estació massanenca ha rebut menys esquiadors que l’any passat i ha venut un total de 488.858 dies d’esquí, mentre que la temporada passada va arribar a la xifra de 533.626.

Aquestes dades dibuixen una disminució en l’ocupació del -8,4% en comparació amb la temporada passada, i un -5% respecte a la mitjana dels darrers cinc anys. En la part positiva, l’estació ha incrementat la facturació un 1,5% respecte a l’any anterior, gràcies a una major despesa mitjana del client del 11%, així com l’augment de la venda de forfets en un 3,7%. Comparat amb la mitjana dels darrers 5 anys, els creixements de les vendes per conceptes d’enguany han estat els següents: els forfets han crescut un 44.4%, la restauració ha incrementat un 31.5% i les vendes d’escoles han crescut un 8.6%.

A la vista d’aquestes dades i després de 143 dies oberts, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, s’ha mostrat “força satisfet” tot i la falta de neu i el sabotatge que l’estació va patir amb el trencament dels cables de dos telecadires i un teleesquí a poc més d’un mes per obrir. Marticella ha insistit que les condicions climatològiques adverses des del principi de la temporada no s’han pogut recuperar i el domini esquiable ha anat “a remolc” la resta dels mesos. La falta de precipitacions ha condicionat tota l’operativa de l’estació i les altes temperatures als llocs d’origen dels potencials esquiadors n’ha dificultat la crida.

El director general ha descartat que la baixada d’afluència d’esquiadors hagi pogut tenir alguna relació amb l’entrada d’Ordino Arcalís dins de Grandvalira. De fet, ha esgrimit que la tendència que s’ha assolit a Pal Arinsal es pot comparar amb altres dominis esquiables dels Pirineus, tant espanyols com francesos. Quan a la possibilitat que aquesta hagi estat l’última temporada amb el forfet conjunt entre les dues estacions de Vallnord, Marticella ha assegurat que la qüestió està sobre la taula i que s’haurà de decidir “en breu”. Ha assegurat que en el darrer consell d’administració de Secnoa es va parlar de la voluntat de mantenir-lo i ha reiterat que la idea d’EMAP és seguir en aquesta línia per poder tornar a vendre els “5.000 forfets conjunts que hem venut aquesta temporada”.

Tornant a les dades assolides aquesta temporada, des de l’estació també asseguren que les inversions i millores efectuades per aquest hivern han permès realitzar una bona feina de manteniment de pistes i complir amb el calendari d’obertura i tancament de la temporada. La creació de la bassa d’aigua d’Arinsal i els nous canons de neu de cultiu, han permès mantenir la temporada i garantir unes bones condicions de les pistes. La falta de precipitacions en aquesta temporada han estat necessaris 379.580 m3 d’aigua per a la producció de neu distribuïdes en 2.071 hores mentre que l’any passat, en 1.801 hores es van produir 229.202 m3. De fet, l’estació ha pogut obrir amb una mitjana del 93% de les pistes i instal·lacions durant tota la temporada.

També es fa una valoració positiva de la primera edició de Ski&Bike, ja que s’han venut més de 2.500 forfets, encara vàlids fins al proper 13 d’octubre del 2019. Fa prop de dos mesos, l’estació va realitzar una forta aposta en llençar a la pre-venda la segona edició del forfet de temporada Ski&Bike per 2019-2020 amb unes condicions més avantatjoses. Aquest forfet permet al client poder aprofitar de totes les instal·lacions de l’estació durant 10 mesos l’any, i que serà vàlid des del dia 30 de novembre del 2019 fins al 12 d’octubre del 2020. De fet, l’estació massanenca només tanca les portes durant els propers 33 dies, ja que el 25 de maig tornarà a obrir portes per acollir la temporada d’estiu amb el Bike Park de la Massana i la celebració de la Copa del Món de BTT del 2 al 7 de juliol, com a principals atractius.

Font: ANA