Una dona es desperta després d’un coma de 27 anys

Una dona originària de Emirats Àrabs s’ha despertat d’un coma després de passar 27 anys en estat vegetatiu.

El 1991 Munira Abdulla, de 32 anys en aquell moment, va acudir com feia cada dia a recollir la seva filla de 4 anys auna escola d’Al Ain quan un autobús va atropellar el seu vehicle. La dona va patir un fort cop al cap que va derivar en un profund coma.

“La meva mare estava asseguda amb mi al seient del darrere. Quan va veure que s’acostava el xoc em va abraçar per protegir-me del cop. No hi havia telèfons mòbils i no podíem trucar a una ambulància per demanar ajuda. La van deixar així durant hores “, va dir el seu fill Omar Webair, que va sortir il·lès, en declaracions a mitjans locals.

En 2017 la família de Abdulla va rebre una subvenció per participar en un programa integral a l’hospital Schön Klinik Bad Aibling d’Alemanya, on la dona va ser intervinguda quirúrgicament en diverses ocasions amb la intenció de millorar la seva qualitat de vida, encara que sense esperances que despertés del seu estat vegetatiu.

Al juny de 2018 va ocórrer un miracle: Abdulla va començar a moure, i tres dies després va pronunciar el nom del seu fill. “Era ella! Deia el meu nom, jo ​​volava d’alegria; durant anys he somiat amb aquest moment, i el meu nom va ser la primera paraula que va dir! “, recordava el primogènit amb alegria.

Ara Abdulla està de tornada a Abu Dhabi amb la família i segueix rebent fisioteràpia i rehabilitació a l’hospital.